BROOD VAN BOKRIJK

BROOD VAN BOKRIJK

Iedere dag hebben we verse broden van Egt, het broodatelier van Bokrijk. Egt biedt 6 verschillende broden aan die allemaal op basis van zuurdesem gebakken zijn. Er is het smaakvolle volkorenbrood, het lichtere boerenbrood, een granenbrood, speltbrood, roggebrood en spelt-rozijnenbrood. In het weekend hebben we ook hun lekkere zuurdesembaguettes.

Volkorenbrood is donker en hartig, bestaande uit een mengeling van tarwebloem, tarwemeel, roggemeel en zuurdesem. Het volkorenbrood heeft de meest vaste kruim en een meer uitgesproken zure smaak. 

Het boerenbrood is het lichtste brood, bestaande uit een mengeling van tarwebloem, tarwemeel, roggemeel en zuurdesem. Het boerenbrood is het zachtste van smaak en heeft de meest open structuur vanbinnen. 

Het granenbrood bestaat uit  tarwebloem met havermout, lijnzaad en zuurdesem. 


Het speltbrood is een mengeling van wit en volkoren speltmeel, speltzuurdesem, zonnebloempitten en gekookte geplette speltgranen. Het speltbrood is glutenarm en een perfecte optie voor diegene die tarwe proberen te vermijden. 

Het roggebrood is een vast brood met gekiemde rogge en boekweit, zonnebloempitten en lijnzaadjes, spelt en- roggebloem en zuurdesem. Het heeft een gekarameliseerde korst door het bier, de karnemelk en de honing die er aan werd toegevoegd.

Het spelt-rozijnenbrood is een speltbrood met rozijnen en ander gedroogd fruit zoals abrikozen en vijgen. 

Wanneer je een speciale bestelling wilt plaatsen, bv. meerdere broden, grotere broden (1,5 kg of 2,3 kg) ... kan je dit best minimum twee dagen op voorhand laten weten.


BROOD VAN BOKRIJK

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x